Blog

Vand-detektiver på Stauninggården

Sommeren har været våd i mere end en forstand i Stauninggården i år. Vores indianer-projekt blev afløst af et vandprojekt, hvor børnene sommeren over har leget vanddetektiver og undersøgt det våde element.

En af vanddetektivernes missioner var at finde steder, hvor der blev spildt vand. De startede først med en snak om hvad vandspild er, og hvorfor det er vigtigt ikke at spilde vandet – og hvordan man kan hjælpe hinanden med ikke at spilde det. Så gik de på jagt efter steder på Stauninggården, hvor der var – eller kunne være – vandspild og fandt blandt andet ud af at hvis vandhanen drypper, eller toilettet løber, så må det fixes, for det spilder vand!

Enhver god detektiv udfører også eksperimenter, og vanddetektiverne forsøgte sig med at rense muddervand. De hentede noget godt mudret vand i en skovsø og i et forsøg på at efterligne mysteriet om hvordan regnen ender nede i grundvandet, lagde detektiverne jord, sand, grus og småsten lagvis i en tom bundløs colaflaske og hældte det mudrede vand op i toppen – og der kom faktisk nogenlunde rent vand ud i glasset. Mysteriet blev opklaret og det var en god måde at lære om regnens rejse til grundvandet på.

Muddervand renses

De nysgerrige detektiver undersøgte også med stor fornøjelse, hvad der kan synke og hvad der kan flyde i vand. Mange ting blev afprøvet og de byggede deres egne både som blev søsat i store vandfade, som de hjalp til med at fylde. Detektiverne både pustede på vandet og kastede bådene ned i vandet, så det sprøjtede om ørene på alle. Det var sjovt at plaske sådan med vandet og mange detektiver blev godt våde.

I august dukkede solen endelig for alvor frem og det blev fejret med strandture for børnehavebørnene, hvor de i forlængelse af projektet hjemme på legepladsen undersøgte, hvad der kan synke og hvad der kan flyde i saltvand.

Ved vandkanten

Vandprojektet er en af Friluftsrådets Grønne Spirer-aktiviteter som Stauninggården hvert år arbejder med under det grønne flag.

Tak til personalet, der igen har vist hvor engagerede og dygtige de er!