Blog

Trolderier på Stauninggården

Vidste du, at der er trolde i Helsingør? Nærmere bestemt i Stauninggården.

Tænk på en trold – sådan en med vildt og uglet hår, knoppet og snottet næse og store øjne. Måske er det sådan en, der de seneste uger har været på færde i Stauninggården! Er de farlige? Eller venlige? Og hvordan ved vi egentlig, at de har været på legepladsen?

Børnene på Stauninggården har været på jagt efter spor af de trolde, der har været på spil på legepladsen. Det har været helt utroligt spændende – og helt ufarligt! Børnene har fundet gode trolde-spor – klistrede, grønne bussemænd på træerne, totter af trolde-hår rundt omkring på legepladsen og et par trolde-bukser der var gået i stykker! Hvert eneste fund vakte stor begejstring blandt børnene, for tænk, at der havde været en vaskeægte trold på legepladsen!

Og vidste du, at når en trold har lænet sig op ad et træ, så lugter det lidt ligesom hvidløg? Et sikkert tegn på at en trold har været i nærheden!

En nat havde de frække trolde lavet overraskelser, som børnene fandt dagen efter – hele natten havde troldene brygget en trolde drik – den smagte spændende – og troldene ville have at børnene skulle hjælpe dem med at finde ting til en ny drik, bl.a. bær, blade, grene, blomster og mudder, så de også kunne brygge deres helt egen trolde-drik.

Trolde-temaet er en af Friluftsrådets Grønne Spirer-aktiviteter, som Stauninggården hvert år arbejder med under det grønne flag.

Tak til vores skønne personale for at lege trold med vores børn.