Krav til alle måltider

Alle måltider i Børnehuset Stauninggården skal være sunde, ernæringsmæssige alsidige, varierende, farverige og stimulere børnenes sanser.

Det er vigtigt at børnene får en god og positiv oplevelse af måltiderne og vi anser det som vores pædagogiske opgave, at få alle børnene til at smage og spise den tilberedte mad.

Det er ledelsen i institutionens opgave dagligt at kontrollere og sikre at måltiderne lever op til alle krav.

Børnehuset Stauninggården bygger det sunde måltid op om fødevarestyrelsens 8 basis madvaregrupper.

Madvaregrupper:

– Frugt og grønt
– Kartofler, ris og pasta
– Brød og gryn
– Fisk og fiskepålæg
– Kød, kødpålæg og æg
– Fedtstoffer
– Ost og mælkeprodukter
– Drikkevarer

Retningslinjer for alle måltider i Børnehuset Stauninggården:

– Min. 60-90 % af fødevarerne skal være økologiske. (Økologisk Sølvspisemærke)
– Frokostmåltider skal være lavet fra bunden og efterleve vores krav til frokostmåltidet.
– Alt brød skal være tilsat groft mel, kerner og/eller havregryn for at sikre børnenes fiberindtag.
– Der må sødes med alternative råvarer el. anvendes begrænsede mængder sukker i måltiderne.
– Der må ikke serveres kage, slik, is etc.

Ved indkøb af råvarer fokuserer vi på at indkøbe råvarer med nøglehulsmærket og fuldkornslogoet.

 Nøglehulsmærke

Nøglehulsmærket

Nøglehulsmærket sidder på madvarer, der bidrager til en sund og varieret kost, samt indeholder mindre fedt, mættet fedt, sukker og salt, og flere kostfibre end andre madvarer af samme type.

Fuldkornslogo

Fuldkornslogoet

Fuldkorslogoet sidder på produkter der har et højt indhold af fuldkorn.