Blog

En rigtig indianer spiser larver!

En rigtig indianer er med i en stamme, bor i tipi og har fjer i håret – og holder sig ikke tilbage når der står larver på menuen! Sommeren igennem har børnehavebørnene i Stauninggården arbejdet med emnet indianere.

Mens indianerbørnene har kunnet skyde en hvid indianer-pil efter det tørre sommervejr, har de til gengæld haft hænderne fulde af diverse indianer-sysler og ved fredagens bål stod den på vaskeægte indianermad. Majssuppen var dejlig, men størst jubel vakte dog bøffel-ormene og voksmøl-larverne der blev stegt over ilden og fortæret (af langt de fleste) med velbehag.

De mad-modige indianere var generelt enige om at de små kryb smagte som bacon og flæskesvær – så der blev ikke levnet meget!

I de forgange uger har børnene lært en masse om indianere og skabt en masse indianer-ting: de har lavet tipier, indianerdragter og –kroner, malet sten, grene og totempæl, samt navngivet deres stammer. Desuden har alle indianerbørnene har fået deres helt eget indianernavn, så på Stauninggården er det ikke helt unormalt at støde på en Hurtig Tiger eller en Sukkende Blomst i disse dage.

Lækker snack

 

Mums

 

Indianer-værksted

 

Tipierne males

 

Vævning i granskoven

 

Indianer-stamme

 

Totempælen males

 

Fjerenes betydning