Dagens måltider

Vi ønsker i vores madpolitik at sikre børnenes behov bliver dækket for energi, vitaminer og mineraler og tilbyder derfor børnene et måltid ca. hver 3 time.

Morgenmad: (Giver en god start på dagen)

I tidsrummet 06.30-08.00 tilbydes alle børn morgenmad.
Fra Sankt Hans til 1. september spiser børnene 3-6 år altid sin morgenmad ude på terrassen.
– Fuldkornsbrød med marmelade
– Havregrød eller øllebrød
– Havregryn med mælk
– Cornflakes med mælk
– Mælk og vand
– Økologisk smør

 

Formiddagssnack: (Skal stille den lille sult)

Kl. 09.00 ved samling på stuerne tilbydes alle børn en formiddagssnack.
– Skåret frugt og grøntsager

 

Frokost: (Barnets primære energikilde)

Kl. 11.00 tilbydes alle børn et solidt frokostmåltid.
– 3 dage om ugen serveres en varm ret
– 2 dage om ugen serveres et koldt bord med brød

I perioden 1. maj – 1. september vil børnene hver anden fredag i ulige uger selv være med til at tilberede den varme ret på bålet.

Den varme ret indeholder ofte kartofler, ris eller pasta, grøntsager, olie, kød, æg eller fisk.
Fisk vil være på menuen minimum en gang om ugen.

Det kolde bord indeholder 2-3 slags pålæg af magert kød og fisk, ost, salater, rugbrød, fuldkornsbrød eller lyst brød, frugt og grøntsager og økologisk smør.

 

Frokostsnack: (Skal stille den lille sult)

Kl. 14.00 tilbydes alle børn en sen frokostsnack.
– Fuldkornsbrød og mælk

 

Eftermiddagssnack: (Skal stille den lille sult)

Kl. 17.00 tilbydes alle tilbageværende børn en sen eftermiddagssnack.
– Knækbrød med økologisk smør og friskost.